PROJEKT

Alla Projekt


Är du intresserad av mina NAKNA projekt?

Maila så skickar jag en länk. Klicka här >>>

Välkommen!

Jätteroligt att du är intresserad av att vara en del av mitt nya stora projekt; "Vardagsdrama" och jag ser fram emot att fotografera dig..
Egentligen är projektet uppdelat i två olika delar; en grafisk och en fotografisk. Vissa fotografier kommer att förbli fotografi, vissa kommer det att tryckas linoleumtryck av och vissa fotografier kommer användas som förlaga till Linoleum tryck.


ERSÄTTNING: Alla bilder + Nummer 1av 6 exemplar av alla de konstverk som skapas av våra fotografier. INGEN annan ersättning utgår.


De fotografier jag väljer göra grafiska tryck av,  kommer du få tryck nummer 1 av 6. (De grafiska bilderna är en hantverksmässig process där jag ritar av fotografiet på en linoleumplatta, skär ut och sedan trycker.)

Allmänt:
Fotograferingen:
Jag jobbar mycket med rörelser och händelser, mer som en scen i en filminspelning än en statisk fotografering. Vi bestämmer ungefär vad som ska hända i varje scen och så har du frihet att agera som du vill i princip. Vi gör sedan några olika tagningar av det. (De flesta bilder och serier går att göra anonyma om modellen önskar).


Efter Fotograferingen:
Du får samtliga bilder i ett online galleri direkt efter fotograferingen. Du får själv välja vilka bilder du vill ha redigerade. De bilder jag väljer och vill använda, tillfrågas du alltid först. Jag visar ALDRIG något, utan att först ha ditt godkännande. 


Avtal skris alltid innan fotograferingen påbörjas.


Kontakta gärna mig om du har frågor eller vill prata idéer.
Anmäl dig så här:
Maila några bilder på dig själv (kvalitet spelar ingen roll), skriv gärna om eventuella önskemål, vilka projekt du är intresserad av samt kontaktuppgifter till: info@marcusbagge.com

Ämne: Fötter

”Människans viktigaste och minst uppskattade kroppsdel (fötter) ska få en egen plats i fotografiskt konstprojekt.”

 

Bildens fokus kommer vara foten/fötterna och situationen kan vara vad som helst från vardag till fest. Det här är helt upp till dig, likaså klädsel; festklänning, pyjamas, vardagligt, naket eller underkläder.

Platsen bestämmer vi utifrån situationen och bildinnehållet (detta kan vara allt från passivt betraktande till någon form av handling).

Nya tankar & Nya projekt!

 

Under mitt arbete med ett annat projekt, slog det mig hur mycket jag saknar att arbeta med fotografi, helt förutsättningslöst och helt utan tanke på att jag ska kunna göra grafik av resultatet.

Att helt ägna mig åt det verktyg som i 30år varit mitt primära uttryckssätt men som jag i den grafiska framgångens fartblindhet, glömt bort lite. Nu ska jag ändra på det och har en tanke på en utgångspunkt.

 

Det kommer handla om vägar. I förstone inte det mest exotiska eller mest inspirerande kanske men om man stannar upp och funderar på vägar och det symboliska som en väg kan stå för, blir det betydligt intressantare.

Vägen har en början och ett slut. Leder alltid till något oavsett var den finns, hur den är byggd eller i vilket skick den är i. Att vara på den, färdas längs den är alltid förknippat med något syfte som är eller leder till olika upplevelser och känslor. Allt helt beroende på syftet; På väg till en begravning, till ett bröllop, flykt, till KK, till arbetet, hem osv.

 

Bildidén är enkel och jag tänker mig att varje fotografering ska vara likaså; enkel och ganska oplanerad.

Inga fordon ska vara med utan bara en människa och en väg, en ringlande öde landsväg.

Människan i bilderna ska kännas malplacerad, att inte höra hemma på platsen.

På väg mot eller från (kameran) något eller bara ha stannat upp, gett upp och satt sig eller helt enkelt lämnar vägen.

 

Platsen: SKÅNE

Tid: Från nu och fram tills slutet på sommaren/början på hösten.

Outfit: Linne och trosor bara.

Ersättning: Ingen (förutom tillgång och rättigheter till alla bilder).

Ämne: Ballerina, nunna pestdoktor

Det är ett ganska spännande projekt med stort svängrum i hur vi gör det och vad innehållet blir. I grunden handlar projektet om att visualisera alla de olika sidor som finns hos människor genom att använda lite udda ”karaktärer”. En ballerina, en nunna och en pestdoktor; är bara några. Mycket hänger på dig som medverkande aktör och jag vill gärna ha med dig i processen. Det brukar bli bäst resultat då.Platsen är som sagt, utomhus och någonstans i skåne nu under våren och försommaren.

Ingen ersättning förutom fri användningsrätt av alla bilder vi gör ihop.Ämne: Wicca

Egentligen har jag inget färdigt koncept för hur resultatet ska bli men känner att det står i stark kontrast till det jag fotat innan och därmed också en spännande kontrast att arbeta med. Jag skriver lite kortfattat tankar jag har och är du fortsatt intresserad, utvecklar vi det till något episkt.

Har du någon relation med wicca?


Jag tänker mig i dess renaste grundform och ”Gardneriansk” stil, människan som en del av ett större cykliskt sammanhang men såklart även avarter på olika sätt, lite beroende på dig.


En solitär utövare, alltså bara du.
Ritualer i sin helhet, alltså från man anländer till platsen, tills den är över och man lämnar. (Ritualer är nog enklast att få fram vad det handlar om på bild). Förslagsvis någon av dessa.


Traditionell Skyclad (naken) och i en vacker skog.

Ämne: SAGA

Det handlar i grunden om att skapa en visuell saga, en konstnärlig bildberättelse med utgångspunkt från en saga.
Sagan delas upp i scener och sedan tänker vi att varje scen blir en improvisation med utgångspunkt från sagoinnehållet.

Rollerna är de klassiska; en fader, en styvmor och en dotter.
Platsen är ännu inte helt bestämd men i trakterna runt Simrishamn.
Där kommer också provspelning och fotografering ske löpande.

Datum för genomförande kommer bestämmas utifrån Corona läget och när alla kan.

Ämne: Grafik på fotografi & andra experiment.

Jag jobbar i huvudsak med två olika verktyg i mitt skapande; Fotografi och grafik. Nu skulle jag vilja sammanföra dessa två till ett, alltså trycka grafik direkt på fotografier. Planerar även en del andra experiment med fotografierna i både mörkrum och på kopiorna (skrapa, riva och måla).

Fotograferingen är i huvudsak tänkt att skapa fotografier som passar att trycka på men även att göra spännande förlagor som går att göra grafiska och trycka med.

Fotograferingen i sig utgår från dina förutsättningar vad gäller innehåll. Det du är duktig på och vill, lägger vi fokus på. Detsamma gäller outfit som sträcker sig från påklädd till naken utifrån också här efter vad du är bekväm med.

Platsen kommer att variera; utomhus, i källarkorridorer eller en tvättstuga, hemma hos dig eller var som helst egentligen (beroende lite på innehåll).

Tidpunkten är från nu och framåt.

Som vanligt är det i Skåne och ända ersättningen är bilder och konst i vanlig ordning.

Ämne: Kvinnlig dansare/skådespelare till konstfilm


Film är egentligen inte mitt primära verktyg men det ligger nära fotografi och jag skulle vilja använda film för att sätta mitt uttryck i en annan kontext.

Jag jobbar mycket med sociala strukturer och rätten att få vara sig själv oavsett vad/vem man än är. Frågan ”Vad är viktigt på riktigt?” är en röd tråd som genomsyrar allt jag gör.

Tanken med filmen är att göra en mängd kortare scener och det färdiga resultatet ska projiceras och loopas under min nästa utställning. Denna är helt grafisk och handlar i grunden om vardagen, berättelser från vilken människas vardag som helst och det som kan utspelas i den.

Till detta behöver jag en skicklig aktör/dansare som kan skildra ämnet "Identitet". Tanken är en improvisation och att framställa; olika åldrar, sociala ställningar, tillhörigheter etc. med bara kroppsspråk och uttryck. Jag har en hel del idéer om inspelningsplats och innehåll men det tar vi lite längre fram i processen. Allt är på ett slags idé stadie och som alltid när man jobbar med improvisation är det bättre att inte bestämma för mycket.

Ämne: Enormt konstverk

Egentligen är det ganska enkelt. En vardaglig bild som väcker frågor hos betraktaren; Vad är det egentligen hon håller på med? Varför gör hon så? osv. 
Tanken är att sätta ihop 33st frusna ögonblick ur lika många människors liv till en lång berättelse. Alternativt, om det blir tillräckligt mycket bra material, hela serien på en och samma människa ( 1m x 20m ). Den delen av konstverket som du är med på får du såklart det första trycket av (70cm x 100cm).

Den röda tråden genom alla bilder är outfit; linne och trosor bara (men är öppen för alla förslag särskilt om du ska ha en större del av serien eller en egen serie).

Platsen är hemma hos dig, vid en passande tidpunkt (gärna ganska snart).

Ämne: Drama i hemmet

Jag skulle vilja göra mer spännande konst av vardagen, små dramer som utspelas bakom lykta dörrar men som alla kan känna igen, en slags improvisationsteater...

Platsen för dramat är hemma hos dig och vad vi fyller dramat med, är mestadels upp till dig. Vi bestämmer ett rum och ungefär vad som ska hända och så gör vi lite olika tagningar.
Om man fryser ett ögonblick i vardagen, vilket som, blir resultatet ofta en ganska ambivalent reaktion hos betraktaren. ”Vad är det egentligen som händer här?”, ”Är hon helt galen som gör…..?” osv.
Stiga upp, gå och lägga sig, förbereda mat, tv-tittande, toa ritualer, komma hem utmattad efter en lång dag på jobbet osv, osv. Antingen som det verkligen är eller så gör man det med en twist, alltså utklädd till clown, naken eller gående på händer, ja, du förstår.
Jag är med på allt så kom med ett förslag. Vilket rum, händelse, outfit och så tillverkar vi ett skeende utifrån det.
Antingen fotar vi med bara dig eller med någon/några fler deltagare.